Pod naszym patronatem: Uczta smaków w Radomsku. Zimowa odsłona Fest w Porę

Bardzo atrakcyjnie zapowiada się zimowa edycja Fest w Porę. Festiwal rozpoczyna się w najbliższą niedzielę 9 lutego, od godz. 15.00, w pubie Belfast, przy ul. Kasztelańskiej 3.

Bardzo atrakcyjnie zapowiada się zimowa edycja Fest w Porę. Festiwal rozpoczyna się w najbliższy weekend 9 lutego od godz. 15.00 w pubie Belfast, przy ul. Kasztelańskiej 3.

Oraganizatorki festiwalu Ada Lewandowska i Agnieszka Szydziak tym razem proponują:

15.00 - start imprezy
15.30 – warsztaty plastyczne z elementami języka migowego dla dzieci (3-10 lat)
poprowadzą Iga Borowiecka-Grzywacz, Marta Margoła i Magdalena Sobieraj
Zajęcia poprowadzą doświadczone pedagożki, pasjonatki sztuki, twórczynie rękodzieła, artystki. Obiecują kolorowe warzywno-owocowe girlandy metodą wydzieranki i magnesy na lodówkę z modeliny, czyli mnóstwo dobrej i twórczej zabawy. W prace plastyczne zostaną wplecione elementy języka migowego. Pod okiem logopedy dzieci będą miały okazję nauczyć się zestawu znaków - o tematyce kulinarnej, nie inaczej!

15.30
– „Przekonać Tadka Niejadka” - warsztaty kulinarne dla dorosłych
poprowadzą Ada Lewandowska i Agnieszka Szydziak
Zajęcia dla rodziców dzieci niejedzących, grymaszących, którym sen z powiek spędza temat żywienia swoich pociech. Warsztaty dostarczą Państwu pomysłów na zdrowe i kolorowe posiłki oraz na słodycze, które Niejadki mogą jeść bez wyrzutów sumienia (sumienia rodzica oczywiście)

na wszystkie warsztaty obowiązują wcześniejsze zapisy drogą mailową pod adresem: festwpore@gmail.com lub telefoniczne pod numerem tel. 601 540 388 - są jeszcze wolne miejsca
16.45 – „Wiosenny dobry start” – mini-wykład o wiosennym detoksie
17.15 – Pokaz filmu- kabaret Wujek Władek nad Bałtykiem

Przez cały czas trwania imprezy:

Bar z daniami przygotowanymi z lokalnych i sezonowych składników w menu:
- jarskie flaczki z boczniakiem
- biały krem jabłkowo- selerowy z ziołowymi grzankami
- babka z kaszy gryczanej z sosem z leśnych grzybów oraz surówkami z jarmużu i kapusty kiszonej
- szarlotka owsiana z cynamonem
- tarta z masą makową
- surowe muffinki marchwiowe z orzechową bezą
- indyjski chai

Jarmark różnorodności - smakołyki i rękodzieło radomszczan, wśród stoisk:

- Martwestudio
- Anke Pracownia Rzeczy Wyjątkowych
- Malowane Koszulki
- Muszysko
- ręcznie wykonana biżuteria Igi Borowieckiej-Grzywacz, Marty Margoły, Patrycji Dziadkiewicz
- kozie mleko i sery
- domowe chleby
- tradycyjne pierogi z kreatywnymi farszami
- wystawy fotografii Seweryna Klęka oraz malarstwa Igi Borowieckiej-Grzywacz
- gry planszowe
- loteria z radomszczańskimi nagrodami
- partner internetowy sklep www.ezdrowie.org.pl, dla wszystkich jego uczestników udziela 5% rabatu na zakupy dokonane u nich do 16 lutego (należy podać hasło festzima)

Portal Radomsko 24.pl jest patronem medialnym festiwalu. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o:
fest w porę zimowy fest w porę belfast jedzenie kulinaria
Wróć na stronę główną

KOMENTARZE

PRZECZYTAJ JESZCZE