Food trucki opanowały plac 3 Maja

Do Radomska po raz drugi zjechała flota food trucków z całej Polski. Zaparkowały na placu 3 Maja. Na wszystkich chętnych czekają m.in. burgery, hot dogi, frytki belgijskie czy też regionalne piwa.

Dwudniowa (21 i 22 kwietnia), wiosenna edycja Przystanku Food Truck, ściągnęła do Radomska 12 barobusów, które serwują burgery amerykańskie, frytki belgijskie, hot-dogi premium z grillowaną kiełbasą, kołacze węgierskie, tortille, Japan udon, włoską granitę, pastrami, churrosy.

Można skosztować piwa z browaru regionalnego. Między food truckami ustawiono stoliki, przy których na spokojnie można zjeść ulubione jedzenie.

Organizatorzy z Urzędu Miasta Radomska pomyśleli również o najmłodszych. Do dyspozycji jest strzelnica paintballowa, eurobungy, koszykówka. W alejkach przy placu 3 Maja spacerują postacie przebrane w bajkowe stroje. Wystawę zabytkowych pojazdów przygotowało Stowarzyszenie Klub Weterani Szos.

Naszą uwagę przyciągnęły frytki belgijskie. Sporo osób skusiło na burgery amerykańskie.

Wybrane ceny: frytki belgijskie 8 zł (mała porcja), burgery classic amerykański 18 zł, pork undo 22 zł, churros 10 zł (6 szt.), pesto zielone 18 zł, azjatyckie pierożki 15 zł (5 szt.).

W sobotę strefa food trucków będzie czynna do godz. 21.00, a w niedzielę od 11.00 do 21.00. W niedzielę (ok. 17.00) dla radomszczan zaśpiewa Oliwia Kopiec oraz Michał Makowski, uczestnicy pierwszej edycji „The Voice Kids”.

Więcej o:
food truck fast food festiwal jedzenie burger
Wróć na stronę główną

PRZECZYTAJ JESZCZE