Plac 3 Maja w Radomsku, na dwa dni (5-6 października) zamienił się w największą restaurację pod go gołym niebem w naszym mieście. Na placu, zaparkowała flota food trucków, serwujących dania z całego świata.
Na przystanek Food Truck Jesień 2019 przyjechało dziewięć restauracji na kółkach. Serwują m. in.: frytki belgijskie, pierożki Momo, zapiekanki, dania kuchni meksykańskiej, burgery amerykańskie, pulled pork, hot dogi, pizzę, sushi. Do picia produkty regionalnego browaru KOREB. Na dzieci czeka bramka celnościowa, koszykówka, siatkonoga, diablo i fotobudka. Jest też strefa relaksu gdzie rozłożono leżaki.
Przykładowe ceny: frytki belgijskie 10 zł (małe), pizza z pieca 20 zł (26 cm), zapiekanki 14-18 zł, burgery 20-26 zł, pierogi na parze 20-22 zł (10 szt.), shusi 14-29 zł (6 szt.), hot-dog 10-18 zł.
Smakołyki można zjeść słuchając muzyki prezentowanej przez DJ-a. W sobotę o godz. 17.00 i 19.00 wystąpi duet Karolina Kaleta&Marcin Staś, a w niedzielę o godz. 18.00 – Lazarus czyli Kuba Kacprzak.
W sobotę odbędą się także pierwsze Mistrzostwa Radomska w jedzeniu zapiekanek na czas.
Dodatkowo w niedzielę (w godz. 12.00– 15.00), zaplanowano festyn edukacyjno-informacyjny „Czad i ogień - obudź czujność”. Jest to profilaktyczna akcja straży pożarnej, a towarzyszyć temu wydarzeniu będą pokazy sprzętu gaśniczego, praktyczne porady. W konkursach będzie można wygrać atestowane czujniki czadu.
W sobotę strefa food trucków będzie czynna do godz. 22.00, a w niedzielę od 11.00 do 22.00.