Trzy regionalne potrawy w kalendarzu

Tatarczuch, zalewajka oraz jagnięcina ze świniarki - to potrawy, które znalazły się w kalendarzu wydanym przez Urząd Wojewódzki w Łodzi

fot. UM RadomskoTatarczuch, zalewajka oraz jagnięcina ze świniarki - to potrawy, które znalazły się w kalendarzu na 2013 rok wydanym przez Urząd Wojewódzki w Łodzi.

Okazuje się, że tradycyjne potrawy pochodzące z ziemi radomszczańskiej są bardzo cenione w województwie. Ich wizerunki znalazły się bowiem w nowym kalendarzu prezentującym produkty tradycyjne regionu łódzkiego.

Tatarczuch oraz radomszczańska zalewajka to stosunkowo dobrze znane potrawy. Niebawem na naszych łamach napiszemy nieco więcej o jagnięcinie ze świniarki - przysmaku, którego korzenie znajdują się w gminie Wielgomłyny.

Więcej o:
tatarczuch radomszczańska zalewajka zalewajka jagnięcina ze świniarki potrawa kalendarz czas urząd wojewódzki w łodzi
Wróć na stronę główną

PRZECZYTAJ JESZCZE